Vuurschalen met Bakring - Green Forest BBQ's & Grills

ideal betalen
mini logo green forest
• Gratis verzending vanaf € 100,- ( NL / BE )
• Min. Orderwaarde € 20,-
• Scherpe prijzen !!!

t/m 29 december gratisverzendingvanaf €20,-

Ga naar de inhoud
vuurschaal met bakring
Wat is de Oldschool BBQ Vuurschaal

Deze prachtige bolvormige vuurschalen zijn een geweldige toevoeging aan jouw tuin. Met een bakring van maar liefst 10 mm dik en bijpassende accessoires maak je hier de meest heerlijke gerechten mee. Of je nu kiest voor de klassieke werkhoogte of het lage lounge model, de Cot-Ten stalen vuurschaal biedt de perfecte kookomgeving. Met een diameter van 100 cm is er genoeg ruimte om voor veel mensen eten te bereiden. En het beste van alles? Door het gebruik van het juiste hout heb je bijna geen last van rook. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van onze vuurschalen met bakring en laat je inspireren door de eindeloze culinaire avonturen die je kunt beleven in jouw eigen achtertuin.

Wat is Cor-ten staal, ook wel bekend als weervast staal?
is een materiaal dat vaak wordt gebruikt bij het ontwerpen van vuurschalen en andere tuinelementen. Het unieke van Cor-ten staal is dat het een natuurlijk roestproces ondergaat, waardoor het een prachtige, roestige uitstraling krijgt. Deze roestlaag beschermt het staal tegen verdere corrosie, waardoor de vuurschaal jarenlang meegaat. Daarnaast heeft Cor-ten staal ook uitstekende hittebestendige eigenschappen.

Welk hout gebruik je?
Bij Green Forest BBQ's & Grills weten we dat het kiezen van het juiste hout voor je vuurschaal van essentieel belang is. Daarom raden we het gebruik van Eucalyptus uit Zuid-Afrika aan: Het is gedroogd in de hete zon, het zorgt voor weinig rook en weinig as. Deze houtsoort is perfect om een gezellige sfeer te creëren tijdens je buitenactiviteiten zonder je buren lastig te vallen met dikke rookwolken. Bovendien zorgt het minimale asgehalte ervoor dat je na afloop van je BBQ-avondje minder hoeft op te ruimen.  Voeg een vleugje Zuid-Afrikaanse charme toe aan je tuin met onze vuurschaal en geniet van een geweldige BBQ-ervaring.
Welk hout je gebruikt in je vuurschaal kan een groot verschil maken in de beleving en werking van je vuurschaal. Bij Green Forest BBQ's & Grills raden we aan om te beginnen met lichtere houtsoorten zoals berk om op te starten. Deze houtsoort brandt snel. In plaats van eucalyptus kun je ook essen en eik gebruiken, mits ze ovengedroogd zijn. Wat voor hout je ook kiest, het is altijd belangrijk om het te klieven op kleine stukken voor een optimale verbranding.


De Oldschool BBQ  vuurschaal is alleen geschikt voor buitengebruik. De Oldschool BBQ plaatsen op een vlakke, stevige ondergrond.
Gebruik alleen schoon en droog hout in de Oldschool BBQ vuurschaal. Na gebruik, als de bakring bijna is afgekoeld, invetten met BBQ spay of arachideolie
De vuurschaal wordt zeer warm, kinderen en dieren uit de buurt houden van de Oldschool BBQ als deze brand. De Oldschool BBQ kan het beste worden aangestoken met een looftlighter of aanmaakwokkels.
Terug naar de inhoud