Werking Pellet BBQ - Green Forest BBQ's & Grills

Ga naar de inhoud(vorige pagina)
Werking pelletBBQ

Eenvoudige bediening, en volautomatisch starten.

Onze
PelletBBQ is makkelijk en veilig. Sluit de stroom aan, zorg dat de Pellettank gevuld is met pellets . Zet de PelletBBQ aan , en deze zal automatisch opstarten, de Gloeibougie zorgt voor de ontsteking van de pellets. Na enkele minuten zullen de pellets in de Branderpot gaan branden, waarna de Gloeibougie uit gaat. De barbecue heeft 220 V AC nodig om te kunnen werken. Deze is nodig voor de Gloeibougie, Schroefvijzel en de Luchtinjectie ventilator. Het stroom verbruik tijdens de start bedraagt 400 Watt, na de start tijdens bedrijf circa 50 Watt

Elektronische temperatuurcontrole.

De
PelletBBQ wordt volledig gestuurd door het Elektronische bedieningspaneel. De microprocessor in de bediening zorgt voor constante temperatuur. Deze doet dat door regelmatig de temperatuur in de Kookruimte te meten, en zonodige meer of minder pellets naar de Branderpot te sturen.  De pellets worden aangevoerd vanuit de Voorraadtank, middels de Schroefvijzel in de Branderpot geworpen. De temperatuur kan worden geregeld van het Bedieningspaneel op de Barbecue. De controle kan ook worden gedaan op de optionele Afstandsbediening.

Het luchtcirculatie en gelijkmatige warmte.

Tijdens het gebruik van de
PelletBBQ werken de Luchtinjectie-ventilator en de Schroefvijzel continu. Door de Venturivorm van de Branderpot wordt de hete lucht in de Kookruimte geslingerd. Waar de hete verder wordt verdeelt als deze langs de Drupplaat komt. De hete lucht wordt op deze manier perfect in de Kookruimte gestuurd. zodat het eten aan alle gelijkmatig gaard. Een Draaispit is dan ook overbodig. Draaien van  het eten is vaak ook niet eens noodzakelijk, tenzij men de donkere grillstrepen in het eten wilt hebben.
Door deze gelijkmatige warmte heeft men altijd perfect gekookt eten, zonder zwarte brandplekken, en Flare-ups (vetbranden)

De belangrijkste componenten van de PelletBBQ zijn:

Schroefvijzel
Rooster
Bedieningspaneel
Luchtinjectie ventilator

Venturivorm Branderpot

Drupplaat

Voorraadtank

Gloeibougie

Temperatuursensor

Rookgasafvoer

Terug naar de inhoud